AZ ÉV KÖZLEKEDÉSI KIADVÁNYA II. DÍJ

A Közlekedési Kultúra Napja rendezvénysorozat nyitóeseményén, a Művészetek Palotájában vehette át cégünk a KÖZLEKEDÉSI KULTÚRÁNK ÉRTÉKEI 2019 - „AZ ÉV KÖZLEKEDÉSI KIADVÁNYA” elnevezésű szakmai elismerés II. díját.

2019.05.10.

Az év közlekedési kiadvány II. díj kicsi

2019. május 10-én adták át a Közlekedéstudományi Egyesület Közlekedésbiztonsági Tagozata, a Városi Közlekedés lap szerkesztőbizottsága, valamint a Magyar Mérnöki Kamara közös döntése alapján az „ÉV KÖZLEKEDÉSI KIADVÁNYA” elnevezésű díjakat.

Cégünk a megtisztelő II. helyezést érte el a Kispöfögők mesekönyv- sorozatának 2018-ban megjelent köteteivel. Szerzőink pedig, Csohány Domitilla író és Győri Zsolt illusztrátor, különdíjban részesültek.

Boldog születésnapot Kispöfögők!

Egy éve mutattuk be országos sajtótájékoztatón a Kispöfögők mesekönyv-sorozat első kötetét, amely a Lillafüredi Állami Erdei Vasút mozdonyainak kalandos mindennapjairól szól.

2019.03.21.

 IMG 4886mk
Csohány Domitilla író

Hibrid Miki és mozdonytársaik nemcsak szórakoztatnak, hanem játszva tanítanak is. A történetek főszereplői a valóságban is szolgálatot teljesítő mozdonyok, a mesék helyszínei pedig az erdei vasutak állomásai és azok az igazán csodálatos tájak, amelyeken a keskeny nyomtávú szerelvények zakatolnak. A különleges növény- és állatvilág, a történelem és még az irodalom is megjelenik a mesékben a 4-8 éves korosztály számára könnyen befogadható formában. Így a kötetek hasznos kiegészítői lehetnek az óvópedagógusok és a tanítók munkájának.

Miki és a Bükk

A világ első kisvasúti hibrid mozdonya a Lillafüredi Állami Erdei Vasútnál teljesít szolgálatot és egyben a „Miki és a lillafüredi kisvasút” című mesekönyv főszereplője. A többi kedves mozdonykarakterrel, valamint a Bükk-hegység különleges állatvilágának aranyos képviselőivel együtt kutatnak, nyomoznak hol természeti, hol történelmi talányok felderítésében. Így válnak az olvasó és a mesét hallgató gyerekek jó barátaivá a pisztrángok, a vízirigók, az uráli baglyok, a patkós- és piszeorrú denevérek, de még a muflonok is.

AKIK MIKIT MEGTEREMTETTÉK

Hibrid Miki a világ első kisvasúti hibrid mozdonyaként a Lillafüredi Állami Erdei Vasúton teljesít szolgálatot és egyben a „Miki és a lillafüredi kisvasút" című mesekönyvünk főhőse. A valóságban magyar mérnökök újításából született meg 2010-ben. A SEDULITAS-PRO Kft. egyik tulajdonosa, Rónai Attila is a tervezőasztaltól az üzembe helyezésig, (sőt még azon túl is) bábáskodott a kis MK48-as megteremtésénél.

2018.12.24.

P1760495

Cikk folytatása

Az ERDŐVARÁZS családi napon jártunk

2018.09.22.

P1790937Az állami erdőgazdaságok nagyszabású családi rendezvényén vettünk részt az Országos Erdészeti Egyesület szervezésében a budapesti Szabadság téren 2018.0921-22-én. Az erdei vonatokat bemutató Zakatoló sátorban az ÉSZAKERDŐ Zrt. lelkes szakmai csapatával együtt vártuk az érdeklődő kicsiket és nagyokat. Nagy sikere volt mesekönyv-sorozatunknak és a kötetekhez kapcsolódó színezőknek, kvízkérdéséknek, foglalkoztatóknak. Csohány Domitilla szerző is dedikált és játszott a gyerekekkel. Nagyon örültünk, hogy sokan érdeklődtetek és aktívan kapcsolódtatok be a foglalkoztató játékainkba.

Cikk folytatása

Országos könyvbemutató Gemencen

2018.09.15.

Csohány Domitilla szerző mutatja be az új mesekönyvet - Fotó: Toroczkai Zsolt

Csohány Domitilla szerző mutatja be az új mesekönyvet - Fotó: Toroczkai Zsolt

Cikk folytatása

Elindult a nyomdagép Gyomán

2018.08.24.

Elindult a nyomdagép GyománAz igazán patinás és nagy múltra visszatekintő Gyomai Kner Nyomdában ma elindultak a nyomdagépek, hogy a „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút" című mesekönyvünk az eddigi digitális létformájából csodálatos illatú, szép, szerethető, örömmel kézbe vehető kötetté váljon. A Gyomai Kner Nyomda 136 éves tapasztalata garancia a kiváló minőségre.

Cikk folytatása

Teljes gőzzel készül a gemenci mesekönyv!

2018.07.30.

Már a szerkesztőnél a kézirat és néhány illusztrációRezét gőzös és barátai már megelevenedtek a szerző kéziratának oldalain, és persze illusztrátorunk rajzlapjain.

Ha valakinek sasszeme van, akkor Győri Zsolt vázlatrajzából már felismerheti a gemenci erdei vasút jellegzetes mozdonyait. Csohány Domitilla írónkat pedig hitelességi szempontból nem is ellenőrizhetné más jobban, mint hűséges kutyusa. A kötet szerkesztője pedig örömmel dolgozik az utolsó simításokon. Kiadónk csapata mindent megtesz, hogy a „Rezét gőzös és a gemenci kisvasút" című mesekönyv szeptemberben megjelenjen.

Cikk folytatása

A Kispöfögők Kemencén

2018.07.28.

Egész nap hajtányoztak a sátrunk mellettNagyon jó élményekkel gazdagodtunk a Kemencei Erdei Múzeumvasút Napján. Találkoztunk olvasóinkkal, sőt rajongóinkkal is. Nagy örömünkre újabb gyerekek és felnőttek váltak mesekönyv-tulajdonossá, és azt is örömmel tapasztaltuk, hogy sokan várják már a gemenci folytatást. Akinek kedve volt, mesekönyvet olvasott vagy éppen színezett. A hajtányozók örömkiáltásai pedig igazán zene volt füleinknek. Ma is bebizonyosodott,